0.00

Winkelwagen

0

Kreeften en krabben

Uw klant houdt wel van wat cachet tijdens een lunch of het diner en stelt een verfijnde smaak en luxe uitstraling van het gerecht op prijs. Dat is precies wat kreeften en krabben te bieden hebben. Krijn Verwijs zorgt dat u het hele jaar door keuze heeft uit de beste en mooiste exemplaren. Dankzij ons grote netwerk kunnen we u hier continu van voorzien.

Herkomst

De kreeften van Krijn Verwijs komen uit Canada, Schotland, Wales en onze eigen Oosterschelde. Canada is een echt kreeftenland. De baaien en wateren daar zijn een perfecte leefomgeving voor kreeften en krabben. Omdat Canada heel groot is, is er altijd wel een gebied waar het topseizoen voor de kreeftenvisserij is. Krijn Verwijs is er dan bij. Zo ook in Europa. Op deze manier garandeert Krijn Verwijs een jaar rond heerlijke verse kreeften. Hetzelfde geldt voor krabben, die we uit de Waddenzee, Engeland en Ierland halen. 

Kweek en oogst

Kreeften en krabben worden niet gekweekt. Ze leven in natuurlijke omstandigheden. Krabben zijn vooral te vinden aan de rotsige kusten, tot wel 100 meter diep. Ze kunnen tot 25 cm lang worden en tot 4,5 kilo wegen. Tijdens het visseizoen worden ze gevangen met korven of sleepnetten. 

Ook de kreeft houdt van een rotsachtige ondergrond. De kreeftenvangst vindt plaats met zogenaamde lobsterpots. In de Oosterschelde begint dat seizoen officieel op de laatste donderdag van maart en duurt tot 15 juli. 

Verwerking

Na de vangst komen de kreeften en krabben naar Krijn Verwijs waar ze in een speciaal bassin met gezuiverd Oosterscheldewater terecht komen. Hier bootsen we de natuurlijke omstandigheden na, zodat ze op hun top blijven. Ze verblijven hier enkele dagen tot enkele weken, voordat ze aan u geleverd worden.

Verpakking

De kreeften worden eerst verpakt in vochtig papier, zodat ze niet uitdrogen. Zo gaan ze in gewaxte herbruikbare doosjes. Per stuk of samen tot max. 8 kilo per doos. 

Copyright © 2023 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu