0.00

Winkelwagen

0

Kreeften en krabben

Kweek

Kreeften en krabben worden niet gekweekt. Ze leven in natuurlijke omstandigheden. Krabben zijn vooral te vinden aan de rotsachtige kusten, tot wel 100 meter diep. Ze kunnen tot 25 cm lang worden en tot 4,5 kilo wegen. Tijdens het visseizoen worden ze gevangen met korven of sleepnetten. Ook de kreeft houdt van een rotsachtige ondergrond. De kreeftenvangst vindt plaats met zogenaamde lobsterpots.
Na de vangst komen de kreeften en krabben naar Krijn Verwijs waar ze in een speciaal bassin met gezuiverd Oosterscheldewater terecht komen. Hier bootsen we de natuurlijke omstandigheden na, zodat ze op hun top blijven. De kreeften en krabben blijven in dit 'natte pakhuis' tot ze verzonden worden.

Verwerking

Canadese kreeft
Europese kreeft
Oosterschelde kreeft
Noordzee Krab
De Canadese kreeft, oftewel de Homarus americanus. Deze kreeft heeft een zwarte kleur, heerlijke smaak en een wat zachtere structuur. De Canadese kreeft wordt gevangen in de koele wateren aan de oostkust van Canada. Omdat het gebied heel groot is, is er altijd wel een gedeelte waar het topseizoen voor de kreeftenvisserij is. Op deze manier garanderen wij verse kreeften gedurende het gehele jaar. We verkopen de Canadese kreeft ook gekookt.
Koop de Oosterschelde kreeft hier
De Europese kreeft, veelal bekend als ‘Blue Lobster’ vanwege zijn blauwige schaal. De Europese kreeft is wat vaster van structuur en verfijnder van smaak. We hebben Europese kreeft uit Wales en Scandinavië. Omdat ook bij deze gebieden de seizoenen anders zijn, kunnen wij de Europese kreeft ook gedurende het gehele jaar leveren.
Koop de Europese kreeft hier
Oosterschelde kreeft
De Oosterschelde kreeft is een zeldzaam product dat maar een korte periode per jaar beschikbaar is. Het seizoen van de Oosterschelde kreeft begint officieel op de laatste donderdag van maart en duurt tot 15 juli.
Koop de Oosterschelde kreeft hier
Oosterschelde kreeft
De Noordzee krabben zijn afkomstig uit de Waddenzee, Engeland en Ierland. Ze kunnen tot wel 300 meter diep gevonden worden. Deze krab leeft vooral op rosten, stenen en wrakken. Ze jagen vooral op andere schaaldieren en weekdieren. De Noordzee krab is erg bekend om zijn heerlijke zoete vlees in de scharen.
Koop de Noordzee krab hier

Zin in krab en kreeft? Bekijk onze recepten:

Chef Rens’ gepocheerde kreeft

Chef Rens ontwikkelde een 3 gangen menu voor de feestdagen. Met als klapstuk de gepocheerde kreeft in vanillesaus. Een prachtig hoofdgerecht waarmee je de blits maakt. De frisse tomaatjes bieden een mooie balans voor de volle vanillesaus. Door de kreeft zacht te pocheren, wordt hij extra smaakvol.

Chef Rens’ miso kreeft met citroenrisotto

@chef.rens is een kok die op Instagram de prachtigste recepten maakt van onze producten. In dit recept combineert @chef.rens kreeft met een frisse citroenrisotto en het resultaat is briljant! Op zijn Instagram vind je een reel waarin hij precies uitlegt wat hij doet. Ga jij de uitdaging aan?

Risotto met Oosterschelde kreeft

Het Oosterschedlekreeftseizoen loopt van eind maart tot 15 juli, de perfecte tijd voor een lekkere risotto buiten in de zon.

Kreeftensoep

No-waste kreeftensoep. Met deze soep gebruik je elk onderdeel van de kreeft. Zou haal je het meeste uit je kreeft. Perfect voor de dag na een kreeftendiner, of maak het jezelf makkelijk en koop een al gekookte kreeft. Het kreeftenvlees kun je gebruiken voor een lekkere lobster roll.

Gekookte kreeft

Exacte kooktijden voor verschillende maten kreeften

Lobster Rolls

De klassieke New England Lobster Roll by @mrs_seafood

Gegrilde kreeft met botersaus

Gegrilde kreeft met botersaus. De boter maakt het zachte vlees van de kreeft nog zachter en malser.
Bekijk alle recepten
Copyright © 2024 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu
X