0.00

Winkelwagen

0

Mosselen

Kweek

In de jaren 60 begon Krijn Verwijs met het kweken en verwerken van mosselen. Destijds waren mosselen nog een seizoensproduct, maar dankzij succesvolle samenwerkingen met diverse seafarmers in Noord-Europa, kunnen wij tegenwoordig het hele jaar door verse mosselen van hoge kwaliteit leveren. Er bestaan twee belangrijke methoden voor het kweken van mosselen: bodemcultuur en hangcultuur. Bodemcultuur is een methode waarbij mosselzaad, kleine mosseltjes, worden gezaaid op een speciaal perceel. Gedurende twee jaar groeien deze mosseltjes uit tot volwassen mosselen die perfect zijn voor je klassieke mosselpannetje. Hangcultuur, daarentegen, omvat het bevestigen van hetzelfde mosselzaad aan touwen die in het water worden gehangen. Hierdoor bevinden de mosselen zich dichter bij het wateroppervlak en ontvangen ze meer zonlicht. Hangcultuurmosselen zijn al na één jaar klaar voor consumptie. Deze verse mosselen zijn perfect voor gerechten met mosselen, zoals pasta's en curry's.
Bij aankomst in Yerseke, ondergaan alle mosselen een cruciaal proces om hun kwaliteit te waarborgen. Eerst worden ze gedurende 24 uur verwaterd in grote containers. Vervolgens worden de mosselen nauwkeurig gecontroleerd op eventuele onvolkomenheden, zoals pokken en baarden. Daarna worden de mosselen op maat gesorteerd en verpakt in lekvrije bakken of jutezakken. Bij Seafarmers by Nature streven we ernaar om de hoogste kwaliteit verse mosselen te leveren, het hele jaar door, door middel van onze moderne kweekmethoden en zorgvuldige verwerkingstechnieken. Bestel nu onze verse mosselen en geniet van een heerlijke mosselmaaltijd!

Verwerking

Deense Hangcultuur
Zeeboerderij
Zeeuwse mossel
Onze Deense Hangcultuurmosselen worden al jaren gekweekt door de familie Lykke: “Wij kweken uitsluitend biologische hangcultuur mosselen. Bij deze kweekmethode wordt de mossel door het water grootgebracht. De schelp is daardoor niet gewend aan een harde bodem en vraagt om een voorzichtige behandeling. Vanwege het zoete water wordt de mossel romig van smaak en is het een uitstekende keuze voor een heerlijke maaltijd.” Kenmerken van Deense Mosselen: Smaakvol en Romig: Onze mosselen gedijen in de Limfjord, waar ze genieten van zonlicht en voedzaam water, wat resulteert in een romige en smaakvolle mossel. Biologisch geteeld: De mosselen zijn biologisch gekweekt, met zorg voor het milieu. Seizoensgebonden beschikbaarheid: Onze Deense mosselen zijn beschikbaar van april tot en met juni, een echte seizoensdelicatesse voor de lente.
Koop hier onze seizoensmosselen
deense hang
Bij Seafarmers by Nature beginnen we eind september met het verpakken van onze exclusieve Zeeboerderij mosselen. Deze mosselen zijn werkelijk uniek, doordat ze Offshore worden gekweekt, ver verwijderd van de kust. Op deze locatie is het water buitengewoon voedselrijk en doordat de mosselen aan touwen dicht onder het wateroppervlak hangen, krijgen ze voeding en zonlicht in overvloed. Deze optimale kweekomgeving resulteert in mosselen die snel uitgroeien tot grote, volle exemplaren met een visgewicht van minstens 350 gram per kilo. Kenmeren van de Zeeboerderij mosselen: Vol, zacht en smaakvol: Met een visgewicht van meer dan 350 gram per kilo zijn de Zeeboerderij mosselen ontzettend vol vis. Door de grote hoeveelheid voedsel en zonlicht zijn de mosselen ook uitermate zacht en zeer smaakvol. BAP-certificaat: Deze bijzondere mosselen kweken we samen met de familie Holmyard op onze zelfvoorzienende zeeboerderijOnze mosselen zijn niet alleen smaakvol, maar ook duurzaam en biologisch. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat onze zeeboerderij de eerste is met een BAP-certificaat (Best Aquaculture Practices). Seizoensgebonden beschikbaarheid: Het seizoen van de Zeeboerderij Mosselen loopt van eind september tot en met april, wat betekent dat je gedurende deze periode kunt genieten van deze heerlijke en duurzame lekkernijen.
Koop hier onze seizoensmosselen
zeeboerderij
Zeeuwse Hang: De Zeeuwse Hangcultuurmosselen zijn iets eerder klaar dan de Zeeuwse Bodemmosselen. Zij zijn al beschikbaar vanaf juni. De smaak van de Zeeuwse Hang komt heel dichtbij die van de Zeeuwse bodem. Ze worden ook in hetzelfde gebied gekweekt. De Oosterschelde en Grevelingen hangen vol met onze Zeeuwse mosselen. Zeeuwse Bodem: Van het Zeeuwse Hang seizoen gaan we naadloos over in het Zeeuwse Bodemseizoen. De Zeeuwse mossel staat niet voor niks zo goed bekend. Door haar groei op de bodem van de Zeeuwse wateren heeft ze een zilte, aardse smaak die niet te evenaren is. Dit is de perfecte mossel voor klassiek mosselpannetje. Het Zeeuwse bodemseizoen start in juli en loopt zeker tot en met september.
Koop hier onze seizoensmosselen
mosselen

Zin in mosselen? Bekijk onze recepten:

Chef Rens’ Zeeuwse mosselen met bloemkoolsaus

@chef.rens maakt de mooiste gerechten met onze producten. Kijk voor meer inspiratie eens op zijn Instagram. Over dit recept zegt hij: "Ik ging aan de slag met de supermooie Zeeuwse mosselen van Premier. Ik werk als een lange tijd erg fijn met hen samen, de producten zijn echt van goede kwaliteit en dat proef en zie je terug in de gerechten. Ik bedacht een recept met deze Zeeuwse mosselen in combinatie met 3 verschillende bereidingen van bloemkool."

Ceviche van mosselen

Ceviche van mosselen kan soms veel werk zijn, maar doordat de schelpen van onze ready-to-eat Avignon mosselen al openstaan kan de tijgermelk er meteen bij! De daslook en olie maken de tijgermelk iets milder. Een super lekkere en snelle borrelhap!

Mosselen met Roquefortsaus

Roquefort wordt ook wel de koning van de blauwaderkazen genoemd. De pittige smaak van de roquefort wordt verzacht door de zilte mosselen. Mosselen met roquefortsaus is een klassiek Franse gerecht en het blijft een feestje, hoe vaak je het ook eet!

Mosselen met venkel en pastis

Laat je verrassen door de subtiele anijssmaak in dit gerecht. Deze klassieker zit boordevol groenten en is daardoor extra lekker gezond!

Linda’s pasta met mosselen in romige saus

Deze romige pasta met onze ready-to-eat mosselen zet je binnen no time op tafel. Een heerlijk recept van @lekkeretenmetlinda

Chef Rens’ Deense hangcultuur mosselen

@chef.rens is een kok die onder andere op Instagram de prachtigste recepten maakt van onze producten. In dit recept combineert @chef.rens onze Deense hangcultuurmosselen met beurre noissette en eikenhaaspoeder. Ga jij de uitdaging aan?

Mosselen op Deense wijze

Deense mosselen gestoomd in bruin bier met groenten. Het Deense hangcultuurseizoen loopt van april tot juli.

Mosselen met appel en calvados in een potje

Mosselen met calvados en appel en dat alles in boter. Dit gerecht van Rachel Khoo is een klassieker in Bretagne en is heerlijk op een stokbroodje bij de borrel of als lunch!

Mosselen tempura

Geef je overgebleven mosselen een facelift!

Een klassiek mosselpannetje

Een klassiek mosselpannetje is super simpel om te maken, maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Hier vind je het basisrecept voor 2 kilo mosselen.

Mosselen met Spaanse Chorizo

Een zomers comfort gerecht met chorizo, limoen en koriander

Gegratineerde mosselen

Let's go comfort food!

Pittige mosselen

Niet het klassieke mosselpannetje

Premier Paella

Premier Paella. Kun je niet kiezen tussen al onze heerlijke producten? Maak dan deze paella! Een echte showstopper om van te genieten met familie en vrienden.

Afrikaanse curry met mosselen

Waan je in Afrikaanse sferen met deze heerlijke Afrikaanse curry met mosselen.
Bekijk alle mosselrecepten
Copyright © 2024 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu
X