0.00

Winkelwagen

0

Mosselen

Kweek

In de jaren 60 begon Krijn Verwijs met het kweken en verwerken van mosselen. Destijds waren mosselen nog een seizoensproduct, maar dankzij succesvolle samenwerkingen met diverse seafarmers in Noord-Europa, kunnen wij tegenwoordig het hele jaar door verse mosselen van hoge kwaliteit leveren. Er bestaan twee belangrijke methoden voor het kweken van mosselen: bodemcultuur en hangcultuur. Bodemcultuur is een methode waarbij mosselzaad, kleine mosseltjes, worden gezaaid op een speciaal perceel. Gedurende twee jaar groeien deze mosseltjes uit tot volwassen mosselen die perfect zijn voor je klassieke mosselpannetje. Hangcultuur, daarentegen, omvat het bevestigen van hetzelfde mosselzaad aan touwen die in het water worden gehangen. Hierdoor bevinden de mosselen zich dichter bij het wateroppervlak en ontvangen ze meer zonlicht. Hangcultuurmosselen zijn al na één jaar klaar voor consumptie. Deze verse mosselen zijn perfect voor gerechten met mosselen, zoals pasta's en curry's.
Bij aankomst in Yerseke, ondergaan alle mosselen een cruciaal proces om hun kwaliteit te waarborgen. Eerst worden ze gedurende 24 uur verwaterd in grote containers. Vervolgens worden de mosselen nauwkeurig gecontroleerd op eventuele onvolkomenheden, zoals pokken en baarden. Daarna worden de mosselen op maat gesorteerd en verpakt in lekvrije bakken of jutezakken. Bij Seafarmers by Nature streven we ernaar om de hoogste kwaliteit verse mosselen te leveren, het hele jaar door, door middel van onze moderne kweekmethoden en zorgvuldige verwerkingstechnieken. Bestel nu onze verse mosselen en geniet van een heerlijke mosselmaaltijd!

Verwerking

Deense Hangcultuur
Zeeboerderij
Zeeuwse mossel
deense hang
Onze Deense Hangcultuurmosselen worden al jaren gekweekt door de familie Lykke: “Wij kweken uitsluitend biologische hangcultuur mosselen. Bij deze kweekmethode wordt de mossel door het water grootgebracht. De schelp is daardoor niet gewend aan een harde bodem en vraagt om een voorzichtige behandeling. Vanwege het zoete water wordt de mossel romig van smaak en is het een uitstekende keuze voor een heerlijke maaltijd.” Kenmerken van Deense Mosselen: Smaakvol en Romig: Onze mosselen gedijen in de Limfjord, waar ze genieten van zonlicht en voedzaam water, wat resulteert in een romige en smaakvolle mossel. Biologisch geteeld: De mosselen zijn biologisch gekweekt, met zorg voor het milieu. Seizoensgebonden beschikbaarheid: Onze Deense mosselen zijn beschikbaar van april tot en met juni, een echte seizoensdelicatesse voor de lente.
Koop hier onze seizoensmosselen
deense hang
zeeboerderij
Bij Seafarmers by Nature beginnen we eind september met het verpakken van onze exclusieve Zeeboerderij mosselen. Deze mosselen zijn werkelijk uniek, doordat ze Offshore worden gekweekt, ver verwijderd van de kust. Op deze locatie is het water buitengewoon voedselrijk en doordat de mosselen aan touwen dicht onder het wateroppervlak hangen, krijgen ze voeding en zonlicht in overvloed. Deze optimale kweekomgeving resulteert in mosselen die snel uitgroeien tot grote, volle exemplaren met een visgewicht van minstens 350 gram per kilo. Kenmeren van de Zeeboerderij mosselen: Vol, zacht en smaakvol: Met een visgewicht van meer dan 350 gram per kilo zijn de Zeeboerderij mosselen ontzettend vol vis. Door de grote hoeveelheid voedsel en zonlicht zijn de mosselen ook uitermate zacht en zeer smaakvol. BAP-certificaat: Deze bijzondere mosselen kweken we samen met de familie Holmyard op onze zelfvoorzienende zeeboerderijOnze mosselen zijn niet alleen smaakvol, maar ook duurzaam en biologisch. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat onze zeeboerderij de eerste is met een BAP-certificaat (Best Aquaculture Practices). Seizoensgebonden beschikbaarheid: Het seizoen van de Zeeboerderij Mosselen loopt van eind september tot en met april, wat betekent dat je gedurende deze periode kunt genieten van deze heerlijke en duurzame lekkernijen.
Koop hier onze seizoensmosselen
zeeboerderij
zeeboerderijbodem mosselen
Zeeuwse Hang: De Zeeuwse Hangcultuurmosselen zijn iets eerder klaar dan de Zeeuwse Bodemmosselen. Zij zijn al beschikbaar vanaf juni. De smaak van de Zeeuwse Hang komt heel dichtbij die van de Zeeuwse bodem. Ze worden ook in hetzelfde gebied gekweekt. De Oosterschelde en Grevelingen hangen vol met onze Zeeuwse mosselen. Zeeuwse Bodem: Van het Zeeuwse Hang seizoen gaan we naadloos over in het Zeeuwse Bodemseizoen. De Zeeuwse mossel staat niet voor niks zo goed bekend. Door haar groei op de bodem van de Zeeuwse wateren heeft ze een zilte, aardse smaak die niet te evenaren is. Dit is de perfecte mossel voor klassiek mosselpannetje. Het Zeeuwse bodemseizoen start in juli en loopt zeker tot en met september.
Koop hier onze seizoensmosselen
bodem mosselen
zeeboerderij

Zin in mosselen? Bekijk onze recepten:

Bekijk alle mosselrecepten
Copyright © 2024 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu
X