0.00

Winkelwagen

0

Mosselen

Krijn Verwijs zorgt op ieder moment van het jaar voor verse kwaliteitsmosselen. Dankzij een goede planning en exclusieve samenwerking met een sterk netwerk van kwekers in verschillende gebieden van Noord-Europa, is de levering continu en betrouwbaar. De behandeling in de moderne verwaterings- en zuiveringsinstallatie van Krijn Verwijs garandeert een optimale kwaliteit en voedselveiligheid.

Afkomst

De mosselen van Krijn Verwijs zijn afkomstig uit kweekgebieden in voornamelijk Noordwest-Europa. Van de Oosterschelde tot Denemarken en van Ierland tot Duitsland. Ieder gebied heeft zo zijn eigen seizoen. Het seizoen voor Nederlandse bodemmosselen start eind juni/begin juli en duurt tot maart/april van het jaar erop.  In Denemarken begint het seizoen van de hangcultuurmosselen bijvoorbeeld in maart en eindigt in juni. Het mosselseizoen in de Duitse Waddenzee sluit daar direct op aan. En zo gaat het een jaar rond door. 

Kweek en oogst

Het kweken van mosselen is een waar ambacht. Het begint bij mosselzaad, afkomstig uit de visserij of mosselzaad-invanginstallaties (MZI). Na de invang of vangst van het zaad, zaait de mosselkweker de kleine mosseltjes weer uit op een kweekperceel, bij voorkeur op een beschutte plaats waar het mosselzaad rustig kan groeien en niet weg kan waaien. Vervolgens gaan de mosselen naar een plek met meer stroming, waar ze profiteren van de grotere voedselrijkheid. Krijn Verwijs beheerst dit ambacht en kweekt zelf mosselen in Ierland. Daarnaast werken we samen met de beste kwekers, die hun vak verstaan en dezelfde hoge kwaliteitseisen aan hun product stellen als wij. Dit zijn zowel kwekers van de bodem- als hangcultuurmosselen. 

Verwerking 

Ongeacht waar de mosselen vandaan komen, of dit nu uit ‘onze achtertuin’ de Oosterschelde is of van verder weg, bij Krijn Verwijs worden ze minimaal 8 tot 24 uur verwaterd in het moderne verwaterings- en zuiveringsstation. Hier filteren de mosselen zich met gezuiverd Oosterscheldewater. Dit zorgt voor een hoge kwaliteit en gegarandeerde voedselveiligheid, kortom kwaliteit uit Yerseke

Assortiment

Er is in het verwerkingscentrum van Krijn Verwijs bovendien veel aandacht voor het controleren en sorteren van de mosselen. Zo blijven alleen de gezonde en gave mosselen over en heeft u keuze uit verschillende maten: Extra, Super, Imperial, Jumbo en Goudmerk. Deze vindt u in de merken Premier Premium Quality en small, medium, large en extra large in Packed by Premier. Natuurlijk is niet alleen de maat van de schelp van belang, maar zeker ook het gewicht van de vis. Van iedere partij wordt een monster genomen en gekookt in ons laboratorium. 

Verpakking

Afhankelijk van uw wensen worden de mosselen verpakt in lekvrije vacuümverpakking van 1 tot 2 kg of in jute zakken 5, 10 of 15 kg. De lekvrije vacuümverpakking biedt een beschermde omgeving voor de mosselen, maar ook voor de omgeving. Na gebruik kan de bak waarin de mosselen verpakt zijn, worden gerecycled door deze aan te bieden bij de recyclebare plastics. De topfolie moet bij het overig afval.

Copyright © 2023 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu