0.00

Winkelwagen

0

Zeegroenten

Zeekraal en lamsoren zijn vandaag de dag niet alleen gewild omdat de zilte smaak zo lekker is. Ze zijn vooral ook rijk aan mineralen, ijzers en vitamines en passen dus bijzonder goed in een gezond dieet. Zeewieren vullen dit pallet aan met spoorelementen, jodium, ijzer, antioxidanten en meer. Dankzij deze eigenschappen én de duurzame teelt wordt verwacht dat ze steeds verder in populariteit zullen toenemen. Krijn Verwijs is erbij.

Afkomst

De oogst van zeekraal en lamsoren begon ooit in de zomer op de Zeeuwse schorren. Daar oogsten we het nu nog. Om u een heel jaar te kunnen voorzien van zeekraal, werken we ook samen met een kweker in Portugal. Deze produceert zijn zeekraal exclusief voor Krijn Verwijs. En omdat het ook in Portugal geen 12 maanden per jaar topseizoen is, vallen we in de winter terug op aanvoer vanuit Israël. 

Zeewier daarentegen is een heel jaar door verkrijgbaar in ‘onze achtertuin’ de Oosterschelde. Niet iedereen beseft de rijkdom die ons zuivere zeewater hierin biedt. Velen associëren zeewier met het Verre Oosten. Logisch, want daar is het eten van zeewier een eeuwenoud gebruik. Maar het groeit dus ook gewoon in Nederland.    

Kweek en oogst

Bij zeegroenten is er deels sprake van kweek, maar deels ook oogst uit de natuur. In het geval van zeewieren maken de vissers sec gebruik van wat de zee hen van nature biedt. In beide gevallen is de oogst vrij arbeidsintensief. Zeegroenten en -wieren worden namelijk met de hand gesneden.

Assortiment

Naast de welbekende zeegroenten zeekraal en lamsoren, biedt Krijn Verwijs een ruim assortiment aan zeewieren. Van het fruitige roodhoorntjeswier, het krokante visdraadwier en de herkenbare zee-eik, tot het viltwier met zijn volle smaak, de malse zee sla, het pittige Japans bessenwier en het nootachtige wakamewier. Nog niet bekend met de eigenschappen? Krijn Verwijs adviseert u er graag over. 

Verpakking

Afhankelijk van uw wensen, verpakken we de zeegroenten in kleine bakjes, aan consumentenporties. Aanlevering in grotere bakken voor gebruik in de horeca of losse verkoop is ook mogelijk. Ook vacuüm verpakken behoort tot de mogelijkheden.

Copyright © 2023 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu