0.00

Winkelwagen

0

Oesters

Kweek

Net als bij de mosselen, hebben we bij de oesters ook twee verschillende kweekmethoden: bodem en tafel.

Traditioneel werden er op de bodem van het perceel gekalkte dakpannen neergelegd. Hier konden de oesterlarven zich aan hechten en uitgroeien tot volwassen oesters. De dakpannen zijn ondertussen vervangen door mosselschelpen.

Een andere, moderne manier van kweken is met behulp van oesterzaad afkomstig van hatcheries. Zij bootsen optimale omstandigheden voor de oester na en selectie van het zaad worden triploïdie oesters gekweekt. Triploïdie oesters zijn hybride, planten zich niet voort en zijn dus het jaar rond verkrijgbaar. Oesterkwekers, waaronder wijzelf, kopen het oesterzaad in en zetten dit uit in zakken die op tafels worden geplaatst in plaatsen in de zee. Bij deze kweekmethode hebben de oesters veel minder last van natuurlijke vijanden en hebben ze de ideale omstandigheden om te groeien. Onze La Zélandaise en Zomeroesters worden op deze manier gekweekt.

Yerseke is hét schelpdiercentrum van Europa. Ooit is dit, rond 1870, begonnen met de uitvinding van de oesterputten. Deze uitvinding maakte het mogelijk dat de kwekers en handelaren de geviste oesters gedurende langere tijd aan de wal konden bewaren. In die tijd ging het om de Zeeuwse platte oester. Na de strenge vorst van 1963 en het oestervirus van de jaren tachtig was het Zeeuwse platte oesterbestand bijna verdwenen. Dit maakte de opkomst van de creuse mogelijk. Vandaag de dag gaat het weer goed met de Zeeuwse platte oester en biedt Krijn Verwijs beide oestersoorten aan.

De oesters van Krijn Verwijs komen uit de Oosterschelde, het Grevelingenmeer, Ierland en Frankrijk. Deels uit onze eigen kweekgebieden en deels van andere gerenommeerde oesterkwekers. Dankzij exclusieve samenwerkingen, goede afspraken en hoge kwaliteitsstandaarden zijn we het hele jaar verzekerd van heerlijke oesters.

Na de oogst komen de oesters naar het verwaterings- en zuiveringscentrum van Krijn Verwijs. Hier hebben we inpandige, volledig gecontroleerde oesterputten met gezuiverd Oosterscheldewater. De constante waterkwaliteit en omstandigheden zorgen voor een optimale omgeving en zuivering van de oesters. De oesters verblijven hier minimaal 24 uur.
 

Verwerking

Top Range

La Zélandaise
Heritage
Supreme
Onze kweker Hans Nelis kweekt met veel zorg en liefde onze La Zélandaise. De oester wordt in speciale zakken op tafels gekweekt. Het is een creuse uit dezelfde familie als de Ierse of Franse oesters maar dan uit Zeeuwse wateren.

De organisatie Gault&Millau selecteerde onze La Zélandaise als oester van het jaar!

Marc Declerck, CEO van Gault&Millau legt uit waarom deze oester het “Selected by Gault&Millau” kwaliteitslabel heeft verkregen: “Deze oester is een creuse, die door haar romigheid en goed gedoseerde ziltigheid qua finesse meer doet denken aan de Zeeuwse platte oester, dan aan een traditionele holle. Een fijne nootachtige smaakfinale maakt het plaatje helemaal af.”

Nieuwsgierig naar waar deze oesters groeien, onlangs bezochten we ze weer om een kijkje te nemen naar dit bijzondere product. 
Kijk je mee? Klik hier.Koop hier de La Zélandaise
In 1880 begon onze betovergrootvader Pieter Verwijs begonnen met het kweken van platte oesters. De platte oester is een ware delicatesse en een puur Zeeuws product. 


Onze Heritage oester wordt gekweekt op percelen die al 140 jaar van de familie Verwijs zijn, deze oester is dus echt ons erfgoed. 


De Zeeuwse platte oester is een langzame groeier, waardoor hij vrij zeldzaam is en niet het hele jaar door beschikbaar is. 


Zeldzaam in zijn soort en met aandacht gekweekt. De Premier Zeeuwse Platte Oesters Heritage is een elegante delicatesse.
De Supreme is onze topoester uit Ierland. In de prachtige baaien van Kerry, bekend van 'the ring of Kerry' vindt de kweek plaats. er is maar één kweker die dit product daar kweekt. Dit maakt deze oester uniek, maar ook schaars. 

De oesters worden gekweekt op tafels, zoals gebruikelijk in Ierland. In drie tot vier jaar tijd groeit de Irish Supreme uit tot een uitzonderlijke oester met een uitstekend visgewicht en een enigszins zoetige smaak.

 Wij selecteren enkel de allermooiste oesters uit deze kweek. 

Daarom hebben zij de naam: Supreme.
Koop hier de Supreme

Expert

OYSRÍ
Platte oester
Onze Oysrí-oesterkwekerijen bevinden zich langs de ruige Ierse kust. Deze kalkstenen kliffen werden eeuwen geleden ontdekt door moedige Keltische Vikingen en sterke vissers. In dit fascinerende landschap stuitten ze op heerlijke wilde oesters, die ze vol vreugde mee naar huis namen om te delen met hun dierbaren. Verzameld rond een bord verse oesters vertelden ze elkaar boeiende verhalen over avontuurlijke reizen en Keltische mythologie.

In 1985 besloot ook de familie Harty zich te vestigen langs deze ongetemde kust, waar ze de kunst beheersten om deze wilde oesters te temmen. Hun onwrikbare toewijding aan smaak stelde hen in staat om door de schelpen van de “oisri” heen te breken. Het resultaat was een werkelijk uitzonderlijke smaak. Deze oesters hebben een lange groeitijd, waardoor ze meer mineralen en natuurlijke, hoogwaardige smaken uit de zee kunnen opnemen. Hun kenmerkende, ijzerrijke profiel maakt ze zout als de golven, met een zachte, sappige textuur en een lichtzoete nasmaak.

Net als de moedige Keltische vissers van Dungarvan Bay worden onze krachtige, zilte Oysri-oesters gekenmerkt door hun karakter: ruw aan de buitenkant, met een charismatisch innerlijk. Met onze verpakking nemen we je mee terug naar de zeelieden die de Ierse kust veroverden en hun verhalen vastlegden op hun lichaam.

Oysri, ruw karakter, maar zacht van hart.
Meer weten? Bram vertelt alles over de Oysrí in dit filmpje.Koop hier de Oysrí
Oysrí is onze rockster onder de oesters.
De platte oester is een langzame groeier die zich niet eenvoudig voortplant. Door de trage groei heeft de oester veel tijd om de smaken van de zee volledig op te nemen. En dat proef je! Wij selecteren enkel oesters die boordevol smaak zitten en goed gevuld zijn, je hebt hiermee daarom een product van uitstekende klasse.

Leuk weetje:
Het oesterseizoen van deze platte oesters loopt van september tot april: in alle acht maanden met een ‘r’ dus. Hier stamt het Franse woord ‘huître’ vanaf, huit ‘r’.

Koop hier de platte oester
De platte oester is een langzame groeier die zich niet eenvoudig voortplant.
De Supreme is onze topoester uit Ierland. In de prachtige baaien van Kerry, bekend van 'the ring of Kerry' vindt de kweek plaats. er is maar één kweker die dit product daar kweekt. Dit maakt deze oester uniek, maar ook schaars. 

De oesters worden gekweekt op tafels, zoals gebruikelijk in Ierland. In drie tot vier jaar tijd groeit de Irish Supreme uit tot een uitzonderlijke oester met een uitstekend visgewicht en een enigszins zoetige smaak.

 Wij selecteren enkel de allermooiste oesters uit deze kweek. 

Daarom hebben zij de naam: Supreme.
Koop hier de La Zélandaise

Regulier

Krijn
Claire
Fines
Onze Krijn is vernoemd naar de naamgever van ons bedrijf. Krijn Verwijs was de kleinzoon van Pieter Verwijs, de oprichter van ons bedrijf. 
Krijn begon met het kweken van de creuses, die in de jaren zeventig in de Oosterschelde werden geïntroduceerd. 
Daarom heet onze Zeeuwse creuse: Krijn
Hij wordt gekweekt op de bodem van de Oosterschelde en de Grevelingen. Hier ontstaat zijn stoere voorkomen en zilte smaak.
Onze Krijn, is de Zeeuwse creuse waarmee onze betovergrootvader Pieter Verwijs begon in 1880.
Koop hier de Krijn
Onze Franse oester, Claire, wordt gekweekt in het voedselrijke en zuivere water aan de Franse kust. Haar elegante schelp ontstaat doordat zij wordt gekweekt op tafels. In de Franse wateren groeit zij uit tot een mooie, volle oester met een licht zoetige smaak en zij is een tikkeltje minder zout dan onze stoere Zeeuwse oester Krijn.
Koop hier de Claire
De Ierse fines wordt geoogst in verschillende gebieden met ieder hun dynamiek. De koele wateren zorgen ervoor dat deze dappere oester uitgroeit op tafels tot een product met een spannende, maar ook uiterst verfijnde smaak.
Koop hier de Fines

Zin in oesters? Bekijk hier onze recepten:

Chef Rens’ gebrande La Zélandaise met kiwi

Chef Rens ontwikkelde een 3 gangen menu voor de feestdagen. Met als eerste in het drieluik deze gebrande La Zélandaise. Dit prachtige bordje is het perfecte voorgerecht. Verrassend en verfijnd: gebrande La Zélandaise oester met kiwigel, gerookte vinaigrette en wasabi crunch. Deze smaakexplosie combineert de zilte oester met kiwi en gerookte smaken. Chef Rens legt stap voor stap uit hoe je met dit unieke gerecht je gasten imponeert!

Oesters met avocado en basilicum

De zachte avocado basilicumcrème laat de zilte oester uitspringen!

Aguachile met oester

Aguachile lijkt op tijgermelk, maar is net anders. Het concept is wel hetzelfde, de vis gaart in de aguachile. Om de aguachile niet te overheersend te maken, hebben wij minder aguachile gebruikt. De oester gaart dan niet, maar eet je gewoon rauw!

Frisse zomeroesters

Heerlijke frisse zomeroesters - granny schmidt appel, komkommer, citroensap en rasp en la zelandaise of SOL oesters

Chef Rens’ gebrande Oysrí oester met oestercrème

Gebrande oysri oester | peterselie wittewijnsaus | oestercrème | kaviaar | wasabi crunch van @chef.rens Uitdagende recepten zijn de specialiteit van @chef.rens! Waag jij je er aan? Op zijn Instagram staat een Reel waar hij het recept helemaal voor doet!

Oesters Guinness Granita

Oesters met Guinnessgranita. Normaal gezien worden oesters geserveerd op ijs, maar bij dit recept zit het ijs juist in de oester. Ierser dan dit wordt het niet!

Gebakken oesters

Warm, comforting en het ziet er ook nog eens leuk uit! Gebakken oesters zijn een heerlijk voorgerecht.

Oosterse oesters

Oosterse oesters met sojasaus en gembersiroop. Gembersiroop is iets zachter en zoeter dan verse gember. De zoute soja, zure citroen, zoete gember en zilte oester maken samen een smaakexplosie!

Herfstoester

Warmte creëren op gure dagen: dat is wat je doet met dit voorgerecht

Oesters met broodkruim

Peterselie, knoflook, brood, oesters.. Het knapperige brood brengt een lekkere balans aan de zachte, zilte oester. En nog een voordeel, als het opensteken mislukt kun je het makkelijk verbloemen met het broodkruim!
Bekijk alle oesterrecepten
Copyright © 2024 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu
X