0.00

Winkelwagen

0

Oesters

Kweek

Net als bij de mosselen, hebben we bij de oesters ook twee verschillende kweekmethoden: bodem en tafel. Traditioneel werden er op de bodem van het perceel gekalkte dakpannen neergelegd. Hier konden de oesterlarven zich aan hechten en uitgroeien tot volwassen oesters. De dakpannen zijn ondertussen vervangen door mosselschelpen. Een andere, moderne manier van kweken is met behulp van oesterzaad afkomstig van hatcheries. Zij bootsen optimale omstandigheden voor de oester na en selectie van het zaad worden triploïdie oesters gekweekt. Triploïdie oesters zijn hybride, planten zich niet voort en zijn dus het jaar rond verkrijgbaar. Oesterkwekers, waaronder wijzelf, kopen het oesterzaad in en zetten dit uit in zakken die op tafels worden geplaatst in plaatsen in de zee. Bij deze kweekmethode hebben de oesters veel minder last van natuurlijke vijanden en hebben ze de ideale omstandigheden om te groeien. Onze La Zélandaise en Zomeroesters worden op deze manier gekweekt.
Yerseke is hét schelpdiercentrum van Europa. Ooit is dit, rond 1870, begonnen met de uitvinding van de oesterputten. Deze uitvinding maakte het mogelijk dat de kwekers en handelaren de geviste oesters gedurende langere tijd aan de wal konden bewaren. In die tijd ging het om de Zeeuwse platte oester. Na de strenge vorst van 1963 en het oestervirus van de jaren tachtig was het Zeeuwse platte oesterbestand bijna verdwenen. Dit maakte de opkomst van de creuse mogelijk. Vandaag de dag gaat het weer goed met de Zeeuwse platte oester en biedt Krijn Verwijs beide oestersoorten aan. De oesters van Krijn Verwijs komen uit de Oosterschelde, het Grevelingenmeer, Ierland en Frankrijk. Deels uit onze eigen kweekgebieden en deels van andere gerenommeerde oesterkwekers. Dankzij exclusieve samenwerkingen, goede afspraken en hoge kwaliteitsstandaarden zijn we het hele jaar verzekerd van heerlijke oesters. Na de oogst komen de oesters naar het verwaterings- en zuiveringscentrum van Krijn Verwijs. Hier hebben we inpandige, volledig gecontroleerde oesterputten met gezuiverd Oosterscheldewater. De constante waterkwaliteit en omstandigheden zorgen voor een optimale omgeving en zuivering van de oesters. De oesters verblijven hier minimaal 24 uur.

Verwerking

Topline

La Zélandaise
Heritage
Supreme
Onze kweker Hans Nelis kweekt met veel zorg en liefde onze La Zélandaise. De oester wordt in speciale zakken op tafels gekweekt. Het is een creuse uit dezelfde familie als de Ierse of Franse oesters maar dan uit Zeeuwse wateren. De organisatie Gault&Millau selecteerde onze La Zélandaise als oester van het jaar! Marc Declerck, CEO van Gault&Millau legt uit waarom deze oester het “Selected by Gault&Millau” kwaliteitslabel heeft verkregen: “Deze oester is een creuse, die door haar romigheid en goed gedoseerde ziltigheid qua finesse meer doet denken aan de Zeeuwse platte oester, dan aan een traditionele holle. Een fijne nootachtige smaakfinale maakt het plaatje helemaal af.” Nieuwsgierig naar waar deze oesters groeien, onlangs bezochten we ze weer om een kijkje te nemen naar dit bijzondere product.
Koop hier de La Zélandaise
In 1880 begon onze betovergrootvader Pieter Verwijs begonnen met het kweken van platte oesters. De platte oester is een ware delicatesse en een puur Zeeuws product. Onze Heritage oester wordt gekweekt op percelen die al 140 jaar van de familie Verwijs zijn, deze oester is dus echt ons erfgoed. De Zeeuwse platte oester is een langzame groeier, waardoor hij vrij zeldzaam is en niet het hele jaar door beschikbaar is.
Koop hier de Heritage
De Supreme is onze topoester uit Ierland. In de prachtige baaien van Kerry, bekend van 'the ring of Kerry' vindt de kweek plaats. er is maar één kweker die dit product daar kweekt. Dit maakt deze oester uniek, maar ook schaars. De oesters worden gekweekt op tafels, zoals gebruikelijk in Ierland. In drie tot vier jaar tijd groeit de Irish Supreme uit tot een uitzonderlijke oester met een uitstekend visgewicht en een enigszins zoetige smaak. Wij selecteren enkel de allermooiste oesters uit deze kweek. Daarom hebben zij de naam: Supreme.
Koop hier de Supreme

Expert

Platte Oesters
Oysrí
De platte oester groeit langzaam en plant zich langzaam voort. Dit maakt het een bijzonder product. De smaak van het zilte water is goed doorgedrongen in de oester. Ze zitten boordevol smaak. De platte oester is een echt seizoensproduct. Hij is ongeveer beschikbaar van september tot maart.
Koop hier de platte oester
Oesters
De Oysrí is de rockster onder onze oesters. Hij wordt gekweekt in het frisse, schone en groene Dungarvan Bay. Daar groeit hij uit tot een ziltige en ruwe oester. De naam Oysrí is afkomstig van het Keltische woord voor oester oisrí. De Oysrí wordt al eeuwenlang gekweekt in dit gebied, een prachtig product met een rijke geschiedenis.
Koop de Oysrí hier
Oesters
Oesters fines
Oesters

Regulier

Krijn
Claire
Fines
Onze Krijn wordt gekweekt in de wateren waar we Pieter Verwijs ooit begon in 1880. Zijn kleinzoon Krijn zette het bedrijf zelfstandig voort en breidde het uit. Onze Zeeuwse creuse Krijn is een eerbetoon aan hem.
Koop de Krijn hier
Oesters
De Claire is onze Franse creuse. Ze wordt gekweekt in het frisse, zuivere water van de Franse kust. Een mooie volle oester met een licht zoetige smaak en een tikkeltje minder zout dan onze stoere Zeeuwse oester Krijn.
Koop de Claire hier
Oesters
De Ierse Fines wordt geoogst in verschillende gebieden met ieder hun eigen dynamiek. De koele wateren zorgen ervoor dat deze dappere oester uitgroeit op tafels tot een product met een spannende maar ook uitermate verfijnde smaak.
Koop de Fines hier
Oesters
Oesters

Ontdek recepten

Chef Rens’ gebrande La Zélandaise met kiwi

Chef Rens ontwikkelde een 3 gangen menu voor de feestdagen. Met als 1e in het drieluik deze gebrande La Zélandaise met kiwigel, gerookte vinaigrette en wasabicrunch. Verrassend en verfijnd en een ware smaakexplosie. Chef Rens legt stap voor stap uit hoe je met dit unieke gerecht je gasten imponeert!

Oesters met avocado en basilicum

De zachte avocado basilicumcrème laat de zilte oester uitspringen!

Aguachile met oester

Aguachile lijkt op tijgermelk, maar is net anders. Het concept is wel hetzelfde, de vis gaart in de aguachile. Om de aguachile niet te overheersend te maken, hebben wij minder aguachile gebruikt. De oester gaart dan niet, maar eet je gewoon rauw!

Frisse zomeroesters

Heerlijke frisse zomeroesters - granny schmidt appel, komkommer, citroensap en rasp en la zelandaise of SOL oesters

Chef Rens’ gebrande Oysrí oester met oestercrème

Gebrande oysri oester | peterselie wittewijnsaus | oestercrème | kaviaar | wasabi crunch van @chef.rens Uitdagende recepten zijn de specialiteit van @chef.rens! Waag jij je er aan? Op zijn Instagram staat een Reel waar hij het recept helemaal voor doet!

Oesters Guinness Granita

Oesters met Guinnessgranita. Normaal gezien worden oesters geserveerd op ijs, maar bij dit recept zit het ijs juist in de oester. Ierser dan dit wordt het niet!

Gebakken oesters

Warm, comforting en het ziet er ook nog eens leuk uit! Gebakken oesters zijn een heerlijk voorgerecht.

Oosterse oesters

Oosterse oesters met sojasaus en gembersiroop. Gembersiroop is iets zachter en zoeter dan verse gember. De zoute soja, zure citroen, zoete gember en zilte oester maken samen een smaakexplosie!

Herfstoester

Warmte creëren op gure dagen: dat is wat je doet met dit voorgerecht

Oesters met broodkruim

Peterselie, knoflook, brood, oesters.. Het knapperige brood brengt een lekkere balans aan de zachte, zilte oester. En nog een voordeel, als het opensteken mislukt kun je het makkelijk verbloemen met het broodkruim!
Bekijk alle recepten
Copyright © 2024 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu
X