0.00

Winkelwagen

0

Oesters

Oesters zijn een ware delicatesse en een gezonde en elegante aanvulling op iedere borrel en elk diner. Bij Krijn Verwijs profiteren we van bijna 140 jaar ervaring met dit mooie product. Tegelijkertijd combineren we onze ervaring met de nieuwste technieken en technologieën. Het resultaat? Een absoluut topproduct. Het hele jaar door. 

Afkomst

Yerseke is hét schelpdiercentrum van Europa. Ooit is dit, rond 1870, begonnen met de uitvinding van de oesterputten. Deze uitvinding maakte het mogelijk dat de kwekers en handelaren de geviste oesters gedurende langere tijd aan de wal konden bewaren.  In die tijd ging het om de Zeeuwse platte oester. Na de strenge vorst van 1963 en het oestervirus van de jaren tachtig was het Zeeuwse platte oesterbestand bijna verdwenen. Dit maakte de opkomst van de creuse mogelijk. Vandaag de dag gaat het weer goed met de Zeeuwse platte oester en biedt Krijn Verwijs beide oestersoorten aan. 

De oesters van Krijn Verwijs komen uit de Oosterschelde, het Grevelingenmeer, Ierland en Frankrijk. Deels uit onze eigen kweekgebieden en deels van andere gerenommeerde oesterkwekers. Dankzij exclusieve samenwerkingen, goede afspraken en hoge kwaliteitsstandaarden zijn we zo een heel jaar door verzekerd van heerlijke oesters. 

Kweek en oogst

De traditionele manier van het vergaren van oesterzaad, was het neerleggen van gekalkte dakpannen op de bodem van het perceel. Hier konden de oesterlarven zich aan hechten en uitgroeien tot volwassen oesters. De dakpannen zijn met de jaren veelal vervangen door mosselschelpen, met dezelfde functie, hechtingsplaats voor de oesterlarven. Dit is bodemcultuur-kweekmethode.  

Een andere, moderne manier van kweken is met behulp van oesterzaad afkomstig van hatcheries.  Zij bootsen optimale omstandigheden voor de oester na en selectie van het zaad worden triploïdie oesters gekweekt. Triploïdie oesters zijn hybride, planten zich niet voort en zijn dus het jaar rond verkrijgbaar. Oesterkwekers, waaronder wijzelf, kopen het oesterzaad in en zetten dit uit in zakken die op tafels worden geplaatst in plaatsen in de zee. Bij deze kweekmethode hebben de oesters veel minder last van natuurlijke vijanden en hebben ze de ideale omstandigheden om te groeien. Onze La Zélandaise en Zomeroesters worden op deze manier gekweekt. 

Verwaterings- en zuiveringscentrum

Na de oogst komen de oesters naar het verwaterings- en zuiveringscentrum van Krijn Verwijs. Hier hebben we inpandige, volledig gecontroleerde oesterputten met gezuiverd Oosterscheldewater. De constante waterkwaliteit en omstandigheden zorgen voor een optimale omgeving en zuivering van de oesters. De oesters verblijven hier minimaal 24 uur. 

Verpakking

Voor de verpakking van onze oesters gebruiken we ronde mandjes en rechthoekige houten mandjes. Een versiering op zich. Gaat uw voorkeur uit naar een lekvrije verpakking, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. 

Copyright © 2023 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu