0.00

Winkelwagen

0

Krijn Verwijs

In onze familie draait alles om de zee. Dit is namelijk onze bron. Daar worden onze heerlijke en voedzame schelpdieren gekweekt en geoogst. Onze overgrootvader Pieter Verwijs begon in 1880 met het kweken van oesters. Sinds we ons kunnen herinneren, leven we met en van de zee. We zijn trots dat we zijn nalatenschap met Premier kunnen voortzetten. We zorgen er elke dag voor dat onze klanten over de hele wereld kunnen genieten van een volledig assortiment verse Premier schelpdieren en zeegroenten. Van smaakvolle mosselen, schelpsoorten, kokkels en schaaldieren tot aan de meest premium oesters op de markt. Wij selecteren alleen het allerbeste! Door onze actieve rol in de gehele productieketen van bron tot bord, zijn we in staat onze uitstekende kwaliteit te behouden en de meest verse producten te leveren.
Ons innovatieteam voorziet de markt continu van nieuwe en inspirerende mogelijkheden. We doen geen concessies ten koste van het milieu. Wij willen de zee beter en gezonder achterlaten voor toekomstige generaties.

Onze seafarmers bevinden zich over de hele wereld. Wij zien ze als onderdeel van de familie en kennen ze persoonlijk. Samen geloven we in dezelfde duurzame toekomst die de zee kan bieden en zijn we op weg om onze ecologische voetafdruk te verminderen tot een minimum. Onze Premier-producten zijn op zichzelf al duurzaam en helpen van nature mee de zee te filteren. In de gebieden waar wij onze producten zaaien en oogsten, zien we de ecosystemen weer bloeien. We moedigen nieuwe en bestaande klanten aan om met vertrouwen vernieuwende manieren te ontdekken om onze schaaldieren te bereiden en hun eigen Premier Moments te beleven, het hele jaar door. Zo kan iedereen, van alle leeftijden, van de heerlijkheden van onze zee genieten

Duurzaamheid

Met een groeiende wereldbevolking is er ook steeds meer vraag naar voedsel. Het liefst zo duurzaam mogelijk. Als je het ons vraagt zijn schaal- en schelpdieren en zeegroenten hier de perfecte oplossing voor.

Waarom? Tijdens de kweek van mosselen komen veel minder milieubelastende factoren kijken dan bij de vleesfokkerij. Er zijn namelijk geen zoet drinkwater, voedsel en meststoffen nodig, ook is er geen sprake van medicijngebruik zoals antibiotica. Dit geldt voor alle schaal- en schelpdieren en zeegroenten en -wieren.

Daarnaast is het ook heel gezond. Het is rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen, antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen. Schadelijke vetten zitten er niet in en er zitten weinig calorieën in.

Het beschermde natuurgebied de Oosterschelde is onze ‘achtertuin’ en de vele mooie zeeën zijn de vruchtbare grond voor onze prachtige producten. Wij zorgen ervoor dat wij, maar ook de kwekers waar we mee samen werken, een zo duurzaam mogelijke kweek-, oogst- en verwekingsproces toepassen bij al onze producten. In ons verwerkingscentrum passen we duurzame processen toe, ondersteund door zonnepanelen, ook kopen we wind-energie in waarmee we onze fabrieken laten draaien. We hanteren een circulair productieproces waarbij de restproducten van het verwerkingsproces terug de zee in gaan. Denk aan lege schelpen, krabbetjes en wieren, deze dienen zo weer als voedsel voor overige waterbewoners. Een duurzame manier van werken dus, voor ons de enige manier!

Onze kwekers

Familie Holmyard
Familie Lykke
Hans Nelis

Video's

Copyright © 2024 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenu
X