0.00

Winkelwagen

0
Bestellingen in onze webwinkel kunnen uitsluitend afgehaald worden!

OYSRI

Onze Oysrí, afgeleid van het Keltische woord "oisri" voor oester, neemt je mee naar de betoverende Ierse kust, waar de koude, zilte golven tegen de met mos bedekte rotsen van de beroemde "Ring of Kerry" slaan. Als je deze oesters in je handpalm vasthoudt en de ruwheid van hun schelpen voelt, weet je instinctief dat er een opmerkelijk verhaal te proeven valt. Oysrí - ruw karakter maar zacht van hart. Maak deze Ierse oester nog Ierser middels dit recept: Oesters Guiness Granita Of daag jezelf uit en probeer een gebrande Oysrí met oestercrème

Vanaf 18.00

Product Omschrijving
Extra informatie
Reviews
Voedingswaarden

Beschrijving

Onze Oysrí-oesterkwekerijen bevinden zich langs de ruige Ierse kust. Deze kalkstenen kliffen werden eeuwen geleden ontdekt door moedige Keltische Vikingen en sterke vissers. In dit fascinerende landschap stuitten ze op heerlijke wilde oesters, die ze vol vreugde mee naar huis namen om te delen met hun dierbaren. Verzameld rond een bord verse oesters vertelden ze elkaar boeiende verhalen over avontuurlijke reizen en Keltische mythologie.

In 1985 besloot ook de familie Harty zich te vestigen langs deze ongetemde kust, waar ze de kunst beheersten om deze wilde oesters te temmen. Hun onwrikbare toewijding aan smaak stelde hen in staat om door de schelpen van de “oisri” heen te breken. Het resultaat was een werkelijk uitzonderlijke smaak. Deze oesters hebben een lange groeitijd, waardoor ze meer mineralen en natuurlijke, hoogwaardige smaken uit de zee kunnen opnemen. Hun kenmerkende, ijzerrijke profiel maakt ze zout als de golven, met een zachte, sappige textuur en een lichtzoete nasmaak.

Net als de moedige Keltische vissers van Dungarvan Bay worden onze krachtige, zilte Oysri-oesters gekenmerkt door hun karakter: ruw aan de buitenkant, met een charismatisch innerlijk. Met onze verpakking nemen we je mee terug naar de zeelieden die de Ierse kust veroverden en hun verhalen vastlegden op hun lichaam.

Oysri, ruw karakter, maar zacht van hart.

Benieuwd naar waar onze Oysrí gekweekt wordt? Bram bezocht de locatie in Dungaravna Bay. Bekijk het hier.

Klasse:
Nr.2 = groot
Nr.3 = middel

Extra informatie

Klasse

2, 3

Aantal

12, 24, 48

Voedingswaarden

Energie
57
Kilocalorie
Energie
240
KiloJoule
Vet
1.9
Gram
Waarvan verzadigd vet
0.8
Gram
Koolhydraten
8.0
Gram
Eiwitten
6.0
Gram

Anderen bekeken ook

Claire

Vanaf 13.00

Ierse Fines

Vanaf 13.00

Onze Krijn, is de Zeeuwse creuse waarmee onze betovergrootvader Pieter Verwijs begon in 1880.
Zeeuwse Krijn

Vanaf 6.00

De platte oester is een langzame groeier die zich niet eenvoudig voortplant.
Platte Oesters

Vanaf 7.50

La Zélandaise

Vanaf 14.00

Irish Supreme

Vanaf 18.00

(1 klantbeoordeling)
Oestermes

2.00

(4 klantbeoordelingen)
1 2
Copyright © 2024 Krijn Verwijs Yerseke BV. Alle rechten voorbehouden.
Website: YZCommunicatie
cartmagnifiercrossmenuwarning
X